Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

3.8/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2092 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 93 g
Tuky 104 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari z jižní Indie je netypické tím, že jeho pálivost nestojí na chilli, ale na pepři. Masu svědčí pobyt v marinádě přes noc, pak už jde všechno raz dva.

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 900 g
na kostky
na proužky
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 50 g
najemno
sůl
koriandr čerstvý svazek
menší, lístky nasekané
rýže
basmati, k podávání
chléb, k podávání
Na marinádu
pepř 2 PL
římský kmín 2 PL
koriandr mletý 2 PL
kokosový olej 1 PL
a trocha na opékání
z jednoho citronu

Postup

1

Na marinádu opražte v pánvi nasucho pepř, římský kmín a koriandr.

2

Pak vychladlé koření umelte nahrubo v mlýnku na koření nebo utlučte v hmoždíři. Dejte do mísy spolu s 1 lžící kokosového oleje, přidejte kurkumu, polovinu citronové šťávy a rozmíchejte na pastu.

3

Kousky kuřete obalte ve vzniklé marinádě a dejte do chladu nejméně na 2 hodiny, ideálně ale přes noc.

4

V pánvi rozehřejte 1 lžíci kokosového oleje. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a na mírném ohni opékejte 15–20 minut, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout. Zvyšte plamen, přidejte kuře i s marinádou a osolte. Opékejte a míchejte 10 minut.

5

Vlijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Stáhněte oheň a vařte 15 minut, nebo dokud není kuře hotové. Pokud chcete hustší omáčku, vařte dalších 10–15 minut.

6

Odstavte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou šťávu. Posypte koriandrem, podávejte s rýží a naanem.

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč