Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 86
Do 90 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 359 g
Tuky 76 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Jablečný chlebíček si můžete dát ke snídani, ale také k odpolednímu čaji. Je vláčný a nádherně voní skořicí. Pokud ho chcete tento zdravý jablečný chlebíček ještě trochu vylepšit, nasypte do těsta nasekané oříšky!

Suroviny

rostlinný olej ¼ hrnku
+ na vymazání formy
lze použít i hladkou špaldovou mouku + navíc na vysypání formy
recept na domácí viz odkaz v postupu
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
třtinový cukr ½ hrnku
sůl ¼ ČL
mletá
mletý
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
nastrouhaná z půlky citronu
mouka ovesná ½ hrnku
viz Něco navíc
Na posypku
třtinový cukr 2 PL
skořice ¼ ČL
mletá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2

V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

3

Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4

Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC
Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do jablečného chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč