Voňavá vzpomínka na letní prázdniny – i tak by se poeticky dala nazvat jahodová bublanina. Upečte si klasický lahodný moučník se oblíbeným letním ovocem. Je rychlá, nadýchaná, zkrátka luxusní! Takhle zkrátka chutná bezstarostné léto.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé pěny. Pak po částech přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.
Pak po částech přimíchejte vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou vmíchejte do těsta.
Plech s vyšším okrajem, zapékací mísu či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte zbytkem těsta a poklaďte zbylými jahodami.
TIP REDAKCE
Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadat do těsta.
Pečte zhruba 45 minut. Propečení otestujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud na ní neulpí syrové těsto či příliš vhlké drobky, je bublanina dopečená.
Nechte vychladnout a před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů)
- Nejlepší jahodové dorty a koláče(12 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
Komentáře
Na můj vkus příliš hutné těsto. Při pečení v dortové formě jen dusivá hmota s několika jahodami navrchu. Pokud bych ještě někdy pekla, tak určitě na hlubokém plechu, aby vrstva těsta byla nižší a ovoce více.