Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová bublanina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 208
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4576 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 658 g
Tuky 157 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá vzpomínka na letní prázdniny – i tak by se poeticky dala nazvat jahodová bublanina. Upečte si klasický lahodný moučník se oblíbeným letním ovocem. Je rychlá, nadýchaná, zkrátka luxusní! Takhle zkrátka chutná bezstarostné léto. 

Suroviny

máslo 120 g
změklé + navíc na vymazání formy
vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
mléko 400 ml
vlažné
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
jahody 500 g
zbavené stopek
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé pěny. Pak po částech  přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.

3

Pak po částech přimíchejte vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

4

Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou vmíchejte do těsta.

5

Plech s vyšším okrajem, zapékací mísu či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

6

Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte zbytkem těsta a poklaďte zbylými jahodami.

TIP REDAKCE
Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadat do těsta.

7

Pečte zhruba 45 minut. Propečení otestujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud na ní neulpí syrové těsto či příliš vhlké drobky, je bublanina dopečená.

8

Nechte vychladnout a před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

26.07.2015 14:45

Na můj vkus příliš hutné těsto. Při pečení v dortové formě jen dusivá hmota s několika jahodami navrchu. Pokud bych ještě někdy pekla, tak určitě na hlubokém plechu, aby vrstva těsta byla nižší a ovoce více.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč