Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová srdce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3469 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 306 g
Tuky 207 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už po prvním zakousnutí do vaflí zjistíte o jahodách úplně vše. Jak jsou šťavnaté, jak jsou dokonalé, jak si rozumějí se smetanou i s tvarohem. Možná si raději zadělejte dvojitou dávku. Jahodová srdce budou z talíře mizet závratnou rychlostí.

Suroviny

tvaroh 250 g
polotučný
polotučené, dle potřeby
jahody 3 hrsti
rozmačkané
podle chuti + na poprášení vaflí
Na vafle
vejce 4 ks
středně velká, žloutky a bílky zvlášť
změklé
mléko 100 ml
sůl špetka
na potírání vaflovače

Postup

1

Tvaroh utřete s mlékem, rozmačkanými jahodami a cukrem a přidejte k němu smetanu ušlehanou s jedním vanilkovým cukrem. Dejte zchladit do ledničky.

2

Na valfové těsto utřete dosvětla žloutky s moučkovým i druhým vanilkovým cukrem, vložte máslo a utřete do pěny. Přidejte mléko a mouku prosátou se solí.

3

Přikryjte utěrkou a nechte alespoň dvacet minut odpočinout. Nakonec do těsta vmíchejte pevný sníh.

4

Vaflovač rozpalte, slabě potřete máslem a z těsta upečte vaflová srdce. Nechte je vychladnout na kovové mřížce. Polovinu vaflí potřete ochuceným tvarohem a přiklopte druhou polovinou.

Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...