Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Játrová polévka po čínsku
Játrová polévka po čínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Játrová polévka po čínsku

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1170 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 182 g
Tuky 14 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na autentickou superjednoduchou a bleskurychlou polévku jsme objevili na internetu a jen mírně ji přizpůsobili českým chutím.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 6 plátků
tenkých šikmých plátků nedřevnatého, nakrájených na tenké nudličky
sůl špetka
dobře očištěných a nakrájených na stejné tenké plátky (nejlépe cca 3 mm silné; viz Něco navíc)
pak čoi 1 ks
malá, nakrájená podélně na čtvrtky či rozdělená na listy
sójová omáčka 1 PL
nejlépe světlé (nebo podle chuti) + k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené, na ozdobení
koriandr čerstvý
na ozdobu
ptačí oko (nebo jináčervená podlouhlá), na šikmá kolečka
sezamový olej
na ozdobu, (nemusí být)

Postup

1

Do hrnce vložte zázvor, zalijte 600 ml studené vody, osolte špetkou soli, přiveďte k prudkému varu a pak vložte natenko nakrájená játra a zelíčka. Nechte znovu dojít varu, odstavte, přiklopte a nechte stát 5 minut.

2

Pak překrojte jeden kousek jater a vyzkoušejte, zda je správně prohřátý (a uvnitř jen mírně narůžovělý). Pokud stupeň provařenosti jater neodpovídá vašim představám, přiklopte, dejte znovu na oheň, povařte ještě asi 15 sekund a pak játra znovu otestujte. Dochuťte sójovou omáčkou. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a koriandrem, s chilli papričkou, sójovou omáčkou na doladění a popřípadě i sezamovým olejem.

NĚCO NAVÍC

Aby se vám játra lépe krájela, dejte je na chvilku do mrazáku. Nakrájené plátky pak prohřejte ve vlažné vodě a dobře osušte pevnou papírovou utěrkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč