Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový koláč s ořechy a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5862 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 599 g
Tuky 313 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustý řecký jogurt s medem a ořechy je pochoutka sama o sobě. Když jej navíc doplníte rozinkami, kořením a pomerančovou kůrou, získáte moučník hodný i řeckých bohů!

Suroviny

máslo 250 g
změklé + trocha navíc na vymazání formy
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
+ trocha navíc na podávání
lze použit i vyškrábnutá semínka z 1/2 vanilkového lusku
mletá
mletý
šťáva a nastrouhaná kůra
nasekané
rozinky 120 g
tmavé, propláchnuté
k podávání

Postup

1

Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny. Postupně zašlehejte vejce. Po částech a na nižší otáčky zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Přidejte jogurt, vanilku, skořici, hřebíček a pomerančovou šťávu a kůru a dobře promíchejte.

2

Rozpalte troubu na 180°C. Smíchejte ořechy a rozinky. Dortovou formu o průměru 20cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Polovinu těsta vlijte do formy, uhlaďte a posypte polovinou směsi ořechů a rozinek. Vlijte zbylé těsto a ozdobte druhou polovinou směsi.

3

Formu přesuňte do trouby a pečte 40 minut. Poté přikryjte povrch alobalem a pečte ještě 20–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde suchá a těsto po stlačení prstem nepruží. Nechte zchladnout na mřížce, teprve potom vyjmě- te z formy a nakrájejte na dílky. Podávejte s kopečkem jogurtu a zakápnuté medem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...