Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

3.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2469 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 140 g
Tuky 144 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní prsa na grilu jsou nejoblíbenějším pokrmem hlavně mužského osazenstva rodiny. Ale když k růžovým plátkům masa opečeným na grilu Tefal OptiGrill+ XL připravíte jemné zeleninové pyré, smlsne si na nich i dívčí polovina, i přesto, že si pořád hlídá linii…

Suroviny

lze nahradit kuřecími
tymián 1 snítka
Hennessy
sůl
pepř
na pyré
česnek 1 stroužek
cuketa 200 g
voda 600 ml
máslo 100 g
sůl

Postup

1

Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme Tefal OptiGrill+ XL na funkci steak. Vložíme do grilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.

2

Natenko nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme natenko nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slejeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...