Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní játra na slanině

Kachní játra na slanině

2.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3656 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 81 g
Tuky 277 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní játra v delikátní úpravě...  Se slaninou a šalvějí tvoří dokonalou harmonii chutí. 

Suroviny

cca, viz Něco navíc
olivový olej 1 PL
na nudličky
na tenké klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 120 g
nahrubo
šalvěj 1 svazek
otrhané lístky
brandy 40 ml
vývar 2 PL
telecí vývar redukovaný, lze nahradit hovězím (viz Něco navíc)

Postup

1

Játra namočte na noc do mléka. Pak sceďte, zbavte žilek a očistěte a úhledně nakrájejte na menší kousky. Dejte na talíř a uložte do chladu.

2

V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm pomalu slaninu a cibuli dozlatova (10–15 minut). Odložte a uchovejte horké.

3

V míse osolte a opepřete mouku na obalení. Jinou pánev rozehřejte a nechte na ní zpěnit 30g másla. Pak obalte polovinu jater v ochucené mouce, přebytečnou oklepněte a játra opékejte na másle 1–2 minuty z každé strany dozlatova. Osušte papírovými utěrkami a přidejte do pánve k cibuli a slanině. Pokračujte s dalšími 30g másla a zbylými plátky jater.

4

Do pánve dejte zbylé máslo a opečte na něm lístky šalvěje dokřupava (1–2 minuty), pak šalvějové máslo přelijte do mísy. Pánev zastříkněte brandy a redukovaným vývarem a rozmíchejte. Játra podávejte horká, přelitá šťávou z pánve a šalvějovým máslem.

NĚCO NAVÍC

Kachní játra lze nahradit krůtími nebo telecími (ta krájejte na 5mm plátky). Redukovaný vývar si připravíte svařením domácího vývaru, ale v receptu ho můžete vynechat či nahradit vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč