Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou
Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 85 g
Tuky 75 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte smaženému kaprovi šanci i jindy než o Štědrém dnu. Nás tyhle dozlatova usmažené kapří špalíky očarovali na trhu a chodili jsme na ně celé léto. Jsou zkrátka prudce návykové. Určitě k nim připravte i pažitkovo-citronovou majonézu, celý pokrm totiž vyzdvihne na zcela novou úroveň.

Suroviny

kapr 500 g
filety (ideálně z menšího kapra), s kůží, ale bez šupin
petrželka 2 hrsti
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
drcené
sójová omáčka 2 PL
světlá
rybí omáčka 1 PL
paprika mletá pálivá 1 ČL
kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej
na smažení
sůl vločková
k podávání
klínky, k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 4 PL
pažitka 4 PL
nadrobno nakrájená
z 1/2 citronu

Postup

1

Kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte na podlouhlé proužky (cca 1,5 x 5 cm). Smíchejte petrželku, česnek a sójovou i rybí omáčku. Ve směsi obalte proužky kapra a nechte marinovat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc) v chladničce.

2

Pak smíchejte mouku s obojí paprikou a kmínem. Obalte v ní kapra a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut tak, aby se při smažení nedotýkaly. Hotové kapří hranolky nechte okapat na papírových utěrkách. Jezte je jako chuťovku s ochucenou majonézou smíchanou z uvedených surovin a vločkovou solí, doplněné klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, přikusujte čerstvý chléb. Můžete též doplnit novými bramborami či kaší a jíst jako hlavní chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč