Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné chlebové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 8 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1653 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 208 g
Tuky 59 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!

Suroviny

mouka celozrnná 150 g
sůl 1 ČL
měkké
Na rychlou pikantní pastu
česnek 2 stroužky
sezamová semínka 2 ČL
koriandr mletý 2 ČL
olivový olej 2 PL
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný

Postup

1

V mixéru nebo hmoždíři zpracujte česnek, chilli, sezam a mletý koriandr. Přidejte olej a poté zelený koriandr; výsledkem by měla být táhlá pasta. Dejte ji stranou.

2

Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.

3

Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.

Na pánvi 
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.

Komentáře

05.09.2007 08:53
Recept se nachází v č.6/06, str.50

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...