Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2.3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 588 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 85 g
Tuky 16 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

menší, cca 250–300 g bez semínek, na kostky cca 3x3 cm
(čím tučnější, tím méně)
vývar ½ l
pepř
čerstvě mletý
sůl
rozdrcený
na dochucení porce

Postup

1

Do vývaru vložíme dýňové kostky a zvolna vařímě do změknutí dužiny (v tomto případě cca 30 min). Rozmixujeme, dosolíme, je-li třeba, přidáme česnek, pepř a ještě krátce velmi zlehka povaříme (5-10 min). Přidáme smetanu, důkladně promícháme a necháme ještě chvíli na plotně, už nevaříme.

2

Podáváme se lžící smetany (pro větší výraznost chuti může být zakysaná).

Autor: kasumi

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...