Připravte si s námi hřejivou krémovou polévku, která vás pohladí po jazyku.!
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte pórek, řapíkatý celer a tymián. Osolte a opékejte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Přidejte česnek a brambory a 2 minuty opékejte. Vlijte vývar, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte na mírném ohni 20 minut.
Mezitím připravte cizrnu na ozdobu. V mističce smíchejte oddělenou hrst cizrny s troškou soli a uzené papriky. V malé pánvičce rozpalte olej tak, aby zcela pokryl dno. Vsypte cizrnu a za stálého míchání opékejte, až bude cizrna zlatá a křupavá; trvá to asi 15 minut. Pak ji vyndejte a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Když jsou brambory měkké, přidejte zbytek cizrny a pasty tahini. Nechte společně prohřát asi 5 minut, pak rozmixujte, přilijte smetanu a společně ještě 5 minut vařte. Ozdobte opečenými zrnky cizrny a nadrobeným kozím sýrem, chcete-li. Před podáváním posypte chilli vločkami a pokapejte olivovým olejem.