Obstojí jako hlavní jídlo v teplých dnech, ale je skvělý i jako osvěžující příloha, třeba ke grilovanému masu.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte přísady na zálivku a odložte. Cibuli dejte do misky se studenou vodou (viz Něco navíc). Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Okurku rozřízněte napůl, pomocí lžíce vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na tenké plátky.
Cibuli sceďte a osušte papírovou utěrkou.
Smíchejte všechny přísady a připravenou zálivku a nechte asi 45 minut rozležet. Pak podávejte, ozdobené koprem.
NĚCO NAVÍC
Když cibuli namočíte, trochu se tím zmírní její štiplavost, ale křupavost zůstane zachována.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů)
- Okurkový salát 11x jinak(11 receptů)