Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3712 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 404 g
Tuky 121 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát v duchu amerického Jihu. Snídaně, oběd, večeře, ale i přesnídávka a svačina. A taky pohoštění na zahradní sešlosti.

Suroviny

těstoviny 450 g
krátké – např. celozrnné ditalini
sůl
dresink
zálivka (viz Něco navíc)
konzerva, scezená a propláchnutá
scezená a propláchnutá
malá, nakrájená na kostičky
malá, nakrájená nadrobno
nakrájená na kostičky
čedar 150 g
nakrájený na kostičky
petrželka 2 PL
nadrobno nasekaná, lze nahradit koriandrem
nachos 5 hrstí
kukuřičné tortillové lupínky

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2

Těstoviny dejte do mísy, vlijte zálivku a promíchejte. Přidejte ostatní přísady kromě bylinek a lupínků, promíchejte. Dejte na 15 minut chladit, pak podávejte posypané bylinkami a s tortillovými lupínky.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít kupovanou zálivku, třeba ,tisíc ostrovů. Na domácí verzi smíchejte: 125 ml dobrého kečupu, po 3 vrchovatých lžících majonézy a zakysané smetany, po 1 lžíci medu a třtinového cukru, špetky mleté uzené papriky, po 1/4 lžičce mleté sušené cibule (cibulového prášku) a mletého sušeného česneku (česnekového prášku) a podle chuti worcesterské omáčky, citronové šťávy, soli a pepře.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...