Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krtkův dort na plechu
ZDROJ: Maria Panzer / Einfach Backen
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 289
Více než hodinu Snadné Na 1 plech o rozměrech 25 x 40 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9475 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 1131 g
Tuky 467 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krtkův dort je klasika, kterou nejde nemilovat. Lahodná náplň z banánu, šlehačky a strouhané čokolády je zkrátka neodolatelná. Chcete-li uspojit větší množství mlsných jazýčků, vsaďte na variantu na plech. Náš recept na krtkův dort z plechu má ještě jednu velkou výhodu – je opravdu rychle hotový. 

Suroviny

NA TĚSTO
slunečnicový olej 225 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
na vymazání formy
NA NÁPLŇ
ztužovač smetany
z tmavé čokolády
dohromady cca 1,2 kg

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech o rozměrech cca 40 x 25 x 4 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Na těsto vyšlehejte olej, vejce, cukr a vanilkový cukr. Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva a kakaem. Střídavě s mlékem zapracujte po částech do vaječné směsi.

3

Těsto nalijte do připraveného plechu, uhlaďte a pečte v předehřáté troubě asi 20–25 minut.

4

Po upečení nechte korpus úplně vychladnout.

5

Do upečeného a vychladlého korpusu vydlabejte lžící asi 1 cm hlubokou jamku po celé ploše. Vydlabané těsto rozdrobte do mísy a odložte stranou. Bude sloužit na pozdější posypání koláče.

6

Na náplň vyšlehejte šlehačku dotuha, přidejte ztužovač a vanilkový cukr.

7

Čokoládové hobliny vmíchejte do připravené šlehačky.

8

Banány oloupejte, nejdříve je rozpulte příčně a pak i podélně a vzniklé čtvrtiny těsně naskládejte do vzniklé jamky v korpusu.

9

Na banány rovnoměrně naneste vrstvu krému. Povrch posypte připravenými drobky z korpusu. Nechte dobře vychladit v lednici.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete vyzkoušet změnu, můžete místo banánů použít cca 900 g jahod.

Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen

 

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč