Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 103
Do 30 minut Velmi snadné porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 26 g
Tuky 153 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře na kari je česká obdoba indických receptů, kterou u nás milujeme. Jde o rychlovku, kterou můžete připravit jako večeři nebo oběd. Pokud chcete exotičtější chuť, přidejte místo smetany kokosové mléko, přidat můžete i různou zeleninu, třeba cuketu nebo pórek. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Suroviny

sůl
kari koření 2 PL
nebo podle chuti
velká
rostlinný olej 3 PL
rýže
k podávání

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, nasolte a posypte jednou lžící kari koření.

2

Cibuli také nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na rozpáleném oleji v pánvi.

3

Na cibulku nalijte smetanu, do které přidejte druhou lžíci kari. Když se začne omáčka vařit, vhoďte do ní kuřecí maso a vařte do zhoustnutí asi 12 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji mlékem.

4

Servírujte s rýží.

 

Foto: Unsplash/Charles Deluvio

Autor: Nela123

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...