Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1587 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 116 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do polévky se nejlépe hodí chuťově výraznější houby, například asijská shitaké.

Suroviny

vývar kuřecí 620 ml
kokosový krém 360 ml
citronová tráva 2
+ na ozdobu
velká
na tenké nudličky
houby 100 g
na plátky
rybí omáčka 2 PL
třtinový cukr 1 ČL

Postup

1

Do hrnce dejte 620 ml kuřecího vývaru, 360 ml kokosového krému, 2 stvoly citronové trávy, velkou, podélně přepůlenou chilli papričku a přiveďte k varu. Nechte probublávat 3 minuty, přidejte 300 g kuřecích prsou, na tenké nudličky, 100 g hub, na plátky, a vařte, dokud maso nezměkne. Přidejte 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, lžičku třtinového cukru. Ozdobte citronovou trávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...