Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špízy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1587 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 185 g
Tuky 56 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si ,čínu‘ jinak – na špejli! Ůspěch nejen u dětí zaručen!

Suroviny

tence nakrájená
přepůlené
terijaki omáčka 60 ml
slunečnicový olej 20 ml
třtinový cukr 1 ČL
rýže
1-2 sáčky
sůl

Postup

1

Bambusové špejle namočte na půl hodiny do vody. Mezitím důkladně promíchejte kuřecí maso, žampiony, terijaki, olej a cukr a uložte na minimálně deset minut marinovat do ledničky. Pak na špejle napíchejte na střídačku kuřecí maso a houby a rozehřejte grilovací pánev. Špízy opékejte čtyři až pět minut z každé strany, dokud není maso krásně křupavé a přitom měkké. Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Pro lepší chuť k ní přihoďte hřebíček.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...