Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1523 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 233 g
Tuky 8 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super rychlá, výživná a lehká polévka s povzbuzujícím účinkem.

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
bez kostí a kůže, omytá
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
čerstvý, oloupaný, na plátky
červená, bez semínek a nakrájená na plátky (lze vynechat)
mrkev 4 ks
očištěná a na plátky
řapíkatý celer 2 ks
oloupaný a na plátky
jarní cibulka 4 ks
s natí, nakrájená
těstovinová rýže 100 g
orzo (viz Něco navíc)
pažitka 1 hrst
nasekaná k podávání
sójová omáčka
na dochucení

Postup

1

Přiveďte v hrnci k varu vývar. Vložte do něj celá kuřecí prsa, zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni 5 minut.

2

Přidejte plátky mrkve, řapíkatý celer, bílou část jarní cibulky, orzo a vařte dalších zhruba 5–10 minut, dokud se těstoviny i kuře neuvaří doměkka. Kuřecí prsa vyjměte, nakrájejte napříč vláken na tenčí plátky a rozdělte je do misek. Vývar dochuťte sójovou omáčkou a polévku se zeleninou nalijte na maso v miskách. Posypte pažitkou a zelenou částí cibulky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Orzo nazývané také risoni neboli těstovinová rýže se vyrábí z tvrdé pšenice, má tužší konzistenci a oproti jiným těstovinovým zavářkám se nerozváří a při zavaření do polévky vývar skoro nezakalí. Pokud však chcete vývar úplně čirý, uvařte i orzo zvlášť v osolené vodě.
Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

02.02.2018 18:44

Výborná polívka , manžel moc chválil a mám ji dělat častěji.

10.12.2015 19:00

Skvělá i s kolínkama :)

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč