Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 104
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 239 g
Tuky 244 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne s kuřecím masem, rajčaty a bešamelem je důkaz italské kuchyně, že v jednoduchosti je skutečně krása. Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty. Pak už stačí jen těstoviny na lasagne, pár dalších ingrediencí a naprosto fantastický oběd nebo večeře jsou na stole.

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
12 plátků
olivový olej 3 PL
2 na opékání + 1 lžíce na formu
velká, nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisovaný
mrkev 1 ks
očištěná, nastrouhaná nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
směs (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekané
smetanový
sýr 250 g
tvrdý – např. Gran Moravia
na plátky

Postup

1

Lasagne připravte podle návodu na obalu.

2

V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek.

3

Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

4

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

5

Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem.

6

Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...