Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní fazolová polévka s bulgurem
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 772 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 102 g
Tuky 23 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jedné chutné a bleskově připravené polévce si můžete dopřát všech pět z pěti doporučených denních dávek zeleniny. Pokud si ji připravíte dopředu, bulgur nasákne poměrně hodně tekutiny, takže neváhejte přidat trochu vody, aby trochu zřídla (nebo ji jezte jako letní eintopf).

Suroviny

fazole borlotti 1 konzerva
400g
olivový olej 1 PL
dýně 160 g
máslová dýně, nakrájená na kostičky (váha čisté dužiny)
pórek 1 ks
cca 160g, natenko nakrájený
česnek 2 stroužky
prolisovaný
vývar zeleninový 2 konzervy
k odměření použijte konzervu od fazolí
tymián 1 ČL
lístky odrhnuté
rajčatová passata - pyré 1 PL
170g, přepůlená a nakrájená na plátky
rajčata cherry 80 g
bulgur 40 g
bazalka 20 g
lístky nasekané
nebo jiný podobný sýr, nastrouhaný najemno

Postup

1

Fazole slijte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, přidejte dýni a několik minut ji na prudkém ohni smažte do změknutí. Přidejte pórek a česnek a vařte ještě několik minut. Přilijte 2 plechovky vývaru (s použitím plechovky od fazolí). Vmíchejte tymián a rajčatový protlak spolu s nakrájenou cuketou a celými cherry rajčátky, bulgurem a fazolemi. Přiveďte k varu a přidejte polovinu bazalky. Přikryjte pánev a vařte 10 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Vmíchejte zbývající bazalku a tři čtvrtiny sýra. Naberte do misek a podávejte se zbylým sýrem.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč