Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2683 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 171 g
Tuky 113 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
petržel 1 ks
nastrouhaná
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano ½ PL
sušené
oloupané, nakrájené na kosty
lilek 1 ks
nakrájený na kostky
Na krustu
vejce 2 ks
velká nebo 3 malá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rozdrobená, lze použít i jiný druh sýra podle chuti např. eidam či čedar

Postup

1

V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.

2

Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.

3

Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč