Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 984 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 92 g
Tuky 40 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, která při focení doslova mizela před očima. Tak trochu totiž připomíná kuře na paprice, jen ve vegetariánské podobě. Máme pro vás tajný tip: pokud vám zbude, udělejte další den ke kuřeti trochu víc kaše a dojezte ji se zbytkem polévky. Postupně totiž zhoustne a pak funguje nejen jako polévka, ale skvěle i jako omáčka.

Suroviny

velká, nakrájená nadrobno
ideálně hnědé, nakrájené na čtvrtky
vývar zeleninový 300 ml
mléko 200 ml
sójová omáčka 3 PL
+ další k podávání
kopr 3 PL
nasekaný nadrobno, může být i sušený
z 1/2 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka ½ hrsti
hladkolistá, nasekaná nadrobno

Postup

1

V hrnci na másle opékejte cibuli dosklovita. Vmíchejte žampiony a opečte je. Když začnou měknout, zaprašte je moukou a paprikou a krátce zarestujte.

2

Pak přilijte víno a nechte je částečně odvařit. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčku.

3

Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 10–15 minut. Sundejte z plotny.

4

Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr a podle chuti okyselte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

5

Podávejte posypané petrželkou a se štědrou lžící zakysané smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...