Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žampionový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 370
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 70 g
Tuky 52 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete krémové polévky a houby, potom je žampionový krém jasnou volbou číslo jedna. Několik rozčtvrcených žampionů můžete opéct zvlášť na pánvi s kouskem másla a polévku jimi ozdobit. Luxusní žampionová polévka je skvělá jako součást obědového menu nebo ji podávejte jako rychlou a sytou večeři.

Suroviny

mléko 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
hobliny - na ozdobu
petrželka
na ozdobu
pepř
hrubě mletý - na ozdobu

Postup

1

Na 2 lžících másla opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí; trvá to asi dvě minuty.

2

Pak přidejte 300 g pokrájených žampionů a dvě minuty je opékejte.

3

Zaprašte lžící hladké mouky a míchejte ještě minutu.

4

Přilijte 750 ml mléka, dobře rozmíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte, osolte, opepřete a deset minut vařte.

5

Zjemněte 100 ml smetany na vaření a rozmixujte.

6

Při podávání ozdobte hoblinami parmazánu, petrželkou a hrubě mletým pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...