Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 109 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když teploty stoupají ke třicítce a vzduch se jen tetelí, nastává čas zapojit mrazák a mixér. Ledové tříště osvěží, a když je zvýrazníte kapkou alkoholu, stanete se vyhledávaným barmanem na každé letní party. Melounovo–okurková tříšť je extra osvěžující právě díky této jediněčné kombinaci. 

Suroviny

menší, o váze cca 1 kg, nejlépe druh bez semínek nebo zbavený semínek
okurka ½ ks
oloupaná, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
šťáva
na případné doslazení, lze nahradit sirupem
máta
snítky, na ozdobu

Postup

1

Meloun rozkrojte a vydlabejte. Melounovou dužinu (kousky by neměly být větší než zhruba 5cm) dejte v jedné vrstvě zamrazit, melounovou slupku zatím uchovejte v chladu.

2

Zcela zmrzlé melounové kostky vsypte do výkonného mixéru, který zvládne rozsekat led. Přidejte kostičky okurky a limetovou šťávu a rozmixujte do podoby tříště. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě ledovou vodu a společně promixujte.

3

Tříšť nalijte do vychlazené melounové slupky a podávejte s brčkem, ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC
Pokud není meloun dost sladký, lehce doslaďte medem. Vyzkoušet ale můžete i sirupy vhodné na přípravu limonád, třeba ten z bezových květů.

OPILÁ VERZE

  • Čistá chuť melounu a okurky ladí skoro ke všemu. Přidejte při mixování přibližně dva velké panáky vodky, bílého rumu nebo tequily, a získáte party verzi. Na melounové frosé vynechte okurku a přidejte ke zmrzlému melounu vychlazené růžové víno a vše společně promixujte. Vyzkoušet můžete i variantu, kdy k melounu přidáte střik vodky a sklenku prosecca.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...