Nepečený cheesecake z bílé čokolády zdobí efektní malinové žíhání. Recept na minicheesecaky je jednoduchý, zvládne je tedy i začátečník. Navíc je bez pečení, takže nemusíte zapínat troubu. Minicheesecaky mají hned několik výhod – rychleji se vychladí a ztuhnou a padnou akorát do ruky, odpadá tak krájení, které s sebou vždy nese riziko, že řez nebude hladký a elegantní. V případě malých dortíků každý dostane svou dokonalou porci.
Suroviny
Postup
Mandle rozmixujte ve food processoru spolu se sušenkami na drť. Přilijte rozpuštěné máslo a zpracujte na hmotu podobnou písku.
Připravte kovovou formu na muffiny. Každý důlek vyložte křížem dvěma úzkými pruhy pečicího papíru – tak si zajistíte, že naplněné košíčky později snadno vyjmete. Následně do každého důlku umístěte papírový košíček. Na dno každého košíčku nandejte trochu sušenkovo-mandlové drti a dobře upěchujte.
Na náplň rozpusťte čokoládu nad horkou vodní lázní. Nechte ji zchladnout, musí však zůstat tekutá. Z tvarohu slijte syrovátku, pokud je to potřeba a rozmíchejte jej dohladka spolu s bílou čokoládou a vanilkovým extraktem.
Želatinu vložte do rendlíčku a přidejte jen tolik studené vody, aby byla těsně ponořená, a nechte ji nabobtnat. Pak šetrně i s vodou rozpusťte na mírném ohni, pozor, aby se nevařila. Následně přidejte do tvarohovo-čokoládové hmoty a dobře promíchejte.
Studenou smetanu vyšlehejte do měkkých špiček, pak stěrkou jemně zapracujte do tvarohovo-čokoládové hmoty. Rozdělte hmotu na sušenkový korpus v košíčcích.
Maliny vložte do rendlíku s cukrem a povařte, aby lehce zhoustly. Pak propasírujte přes husté sítko na pyré a nechte zchladnout. Pokapejte cheesecaky trochou pyré a pomocí párátka nebo špejle vytvořte vzor. Vložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.
Cheesecaky zůstanou spíše měkké, takže buď je můžete nechat v košíčku a jíst lžičkou, nebo je z lednice vyjměte až těsně před konzumací, opatrně sloupněte papír a podávejte s čerstvými malinami.