Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miska Zelené bohyně
Miska Zelené bohyně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Miska Zelené bohyně

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9046 kcal
Bílkoviny 320 g
Sacharidy 1316 g
Tuky 125 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete se cítit božsky!

Suroviny

máslo 2 ČL
quinoa 2 hrnky
vařená
ledový salát 2 hrnky
na nudličky
sójové boby edamame 1 hrnek
vyloupané, lze nahradit fazolemi fava (bob zahradní)
nakrájené na plátky
na tenká kolečka
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
Na zálivku
koriandr čerstvý 1 hrnek
petrželka ¼ hrnku
česnek 1 stroužek
vinný ocet červený ½ hrnku
zralé
paprička jalapeño menší (nemusí být)

Postup

1

Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je na jemný dresink, podle potřeby zřeďte vodou.

2

Chřestu odlomte nebo odkrojte dřevnaté konce. Očištěné stonky pak krátce nechte blanšírovat ve vroucí vodě, stačí 3–5 minut, aby chřest změkl tak akorát, pak ho dejte ihned do studené vody a potom krátce prohřejte na másle.

3

Do misek rozdělte uvařenou quinou, špenát, chřest, edamame, avokádo, chilli papričku, salát, cibulku a sýr. Přelijte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...