Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 160
Do 45 minut Velmi snadné 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4212 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 546 g
Tuky 140 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvová buchta s tvarohem tvoří chuťový kontrast sladkého moučníku s jemně nakyslým tvarohem. Je rychlá a navíc díky nastrouhané mrkvi také krásně vláčná. Zkrátka ideální moučník pro nečekanou návštěvu i jako jednoduchý dezert k odpolední kávě. Pokud máte rádi ořechy, nebojte se je do těsta přisypat. Recept to obohatí o další chuťový prvek.

Suroviny

Těsto
vejce 2 ks
krystalový cukr 150 g
sůl 1 špetka
olej 100 ml
rum 1 PL
mrkev 2 ks
až 3 mrkve (podle velikosti)
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
na vymazání plechu
strouhaný, na vysypání plechu
Náplň
lze použít tvrdý zředěný mlékem
vejce 1 ks

Postup

1

Dvě vejce ušlehejte s cukrem a špetkou soli, přilijte olej a rum.

2

Přidejte nastrouhanou mrkev. Vmíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Mléko přilévejte podle konzistence – mělo by vzniknout těsto, které pohodlně vlijete na plech, ale ne moc řídké.

3

Plech vymažte máslem a vysypte kokosem. Tvaroh ušlehejte se zbylým vejcem a vanilkovým cukrem. Náplň pokládejte na těsto lžičkou, aby vznikla mřížová struktura nebo jiné tvary. Pokud si chcete více vyhrát, použijte zdobičku a vytvořte jakékoli ornamenty – kytičky, nápis atd. Vše záleží jen na naší fantazii.

4

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Upečenou buchtu poznáte podle toho, že se těsto nelepí na špejli.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: zuz_anka

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...