Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 0 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvová polévka se zázvorem je rychlý recept na zeleninovou krémovou polévku, které díky čerstvému zázvoru získá patřičnou pikantnost a zahřeje i v těch nejmrazivějších dnech. Hustá krémová mrkvová polévka si skvěle rozumí se zakysanou smetanou. Servírujte s chlebovými krutony, zelenými bylinkami nebo opraženými semínky. Jemná mrkvová polévka představuje ideální podzimní večeři i lehký oběd.

Suroviny

mrkev 1 kg
olivový olej
vývar zeleninový 1 kostka
zázvor (čerstvý)
strouhaný (podle chuti)
sůl
pepř
čerstvě mletý
limetová šťáva
lze nahradit šťávou z citronu
za ozdobení

Postup

1

Mrkve nakrájejte na kostky a osmažte na másle s olivovým olejem do sklovata (cca 15 minut).

2

Uvařte si zeleninový vývar z 1 kostky, zalejte s ním mrkev a cca 15 minut ještě povařte.

3

Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte podle chuti nastrouhaný čerstvý zázvor. Nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. 

4

Podávejte s kopečkem kysané smetany.

Foto: Pexels.com

Autor: machetka

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...