Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané cibulky
Nakládané cibulky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Nakládané cibulky

4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 4 sklenice o objemu 0,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2828 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 547 g
Tuky 32 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládané cibulky jsou skvělé ke všem paštikám a obloženým mísám. Nechte je naložené jen chvíli, a budou pěkně křupavé, udělejte je už na začátku prosince, a budou krásně křehké.

Suroviny

nebo malé perlové cibulky
sůl 100 g
umeocet 400 ml
nebo sladový ocet
jablečný ocet 400 ml
nebo dle chuti
hořčičné semínko 1 PL
žluté
pepř barevný 1 PL
chilli sušené 2 ČL
tymián 8 snítek
čerstvý

Postup

1

Šalotky oloupejte – seřízněte spodní část, kde byly kořínky, a oloupejte první vrstvu. Pokud by vám to šlo špatně, dejte je do misky, přelijte vroucí vodou, nechte vychladnout, slijte a poté oloupejte a spodní části seřízněte.

2

Šalotky dejte do misky, přisypte sůl a nechte přes noc stát na lince, když půjdete okolo, protřepte je nebo promíchejte, aby se solí pořádně obalily.

3

Následující den je opláchněte a nechte oschnout. Do pánve vlijte oba octy, přisypte cukr, hořčičná semínka, pepř a chilli vločky. Zvolna zahřívejte a míchejte, aby se cukr rozpustil. Zvyšte plamen, přiveďte k varu a odstavte.

4

Do čtyř čistých, nejlépe vyvařených uzavíratelných sklenic napěchujte šalotky, do každé přidejte bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přilijte teplý nálev včetně koření. Sklenice uzavřete a dopřejte šalotkám alespoň 10 dnů, než se do nich vy nebo obdarovaný pustíte.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...