Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Postup

1

Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme (pozor, jde to rychle! koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! – olej musí být jen teplý). Poté necháme vychladnout.

2

Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme.

3

Poklademe ořechy a poloviny opět spojíme.

4

Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr – mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem.

5

Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny – tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude).

Za 3 dny je hermelín perfektní.

K němu čerstvý chleba a pivo :))

Tip: Pokud nechcete čekat 3 dny, můžete sýry zalít teplým olejem - hotové budou za den (ale na chuť jsou lepší ty třídenní...).

Autor: pattie1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...