Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nasi goreng
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 33
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4701 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 747 g
Tuky 118 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
na plátky
česnek 6 stroužků
drcených
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
mrkev 3 ks
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 4 ks
nadrobno, bílá a zelená část zvlášť
rýže 800 g
vařená
kuře 200 g
uvařené nebo upečené, natrhané
rybí omáčka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
kecap manis 3 PL
omáčka kecap manis
vejce 4 ks
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání
sriracha
k podávání

Postup

1

V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte.

2

Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl.

3

Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte.

4

Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.

5

Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).

6

Do rýže vmíchejte zbylou cibulku.

Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč