Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 239
Do 45 minut Velmi snadné na 10 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 217 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 15 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na ovocné knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu. Nadýchané ovocné knedníky z tvarohového těsta můžete plnit oblíbeným sezónním ovocem.

Suroviny

tvaroh 1 kostka
ne ve vaničce
vejce 1 ks
můžete přidat žloutek navíc
krupička dětská
dle potřeby
sůl 1 špetka
ovoce
dle sezony – meruňky, jahody, švestky, borůvky nebo rybíz (ten je vhodné smíchat s trochou cukru)
Na posypání a omaštění
mák mletý

Postup

1

Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto.

2

Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.

3

Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky).

4

Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte.

5

Podávejte posypané a omaštěné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Komentáře

11.05.2016 12:53

Na uvedené množství surovin, ( bez přidaného žloutku ) jsem dal 160 g krupičky. Těsto mělo skvělou konzistenci.

14.01.2016 12:55

No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.

14.01.2016 13:08

Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč