Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší buřtguláš

Nejlepší buřtguláš

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1642 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 112 g
Tuky 107 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jde o rychlou a levnou variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí, například na čundru nebo horách. Nejlepší na něm je, že na jeho přípravu potřebujete minimum surovin a ty ještě můžete různě kombinovat a obohacovat.

Suroviny

větší
česnek 3 stroužky
nebo jiná uzenina podle chuti
kmín ½ PL
majoránka (drhnutá)
na poprášení, nemusí být
voda 750 ml
nebo vývar

Postup

1

Uzeninu nakrájejte na kousky a opečte ji na sádle. Nechte ji zhnědnout. 

2

Do kastrolku přidejte podle potřeby ještě trochu sádla, vsypte nakrájenou cibulku a opékejte dozlatova. Přidejte česnek a promíchejte.

3

Až se česnek rozvoní, stáhněte plamen, přisypte kmín, papriku a trochu hladké mouky. Promíchejte.

4

Přilijte vodu nebo vývar a přisypte brambory. Se solí buďte opatrní, přijdete jen trochu a dochucujete až na konci – uzenina už sůl obsahuje.

5

Duste pod pokličkou zhruba 15–20 minut nebo než budou brambory měkké. Na závěr přidejte majoránku. 

Autor: Cecilka

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...