Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší cuketový perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 75 minut Velmi snadné Na pekáček 20x35 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6661 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 612 g
Tuky 388 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketový perník splňuje naprosto všechno, co od perníku chceme: je krásně vláčný, ale ne přehnaně mokrý a tak akorát sladký i kořeněný. Navíc je jednoduchá buchta na plech skvělým způsob, jak během cuketové sezony lahodným způsobem zpracovat část úrody. V perníku nebude cuketu hledat ani její nejzarytější odpůrce. Recept na cuketový perník se rychle stane rodinným stříbrem, které budete s radostí předávat dál. 

Suroviny

máslo 120 g
zmeklé + navíc na vymazání
řepkový olej 125 ml
třtinový cukr 160 g
mléko 100 ml
vejce 3 ks
prošlehaná
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do perníku 10 g
cuketa 450 g
oloupaná a nastrouhaná najemno
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
kokosové máslo 5 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160°C. Pekáček o rozměrech 20 x 35 cm slabě vymažte máslem a vyložte dno i boky pečicím papírem. Máslo, olej a oba druhy cukru dejte do mísy a elektrickým šlehačem šlehejte do pěny. Pak vmíchejte mléko a vejce.

2

Všechny suché ingredience důkladně promíchejte v míse metlou, aby se spojily a provzdušnily. Pak vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu, promíchejte a vlijte do připraveného pekáčku. Vložte do trouby a pečte zhruba 45 minut, nebo až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá. Nechte perník vychladnout.

3

Čokoládu a máslo zahřívejte nad vodní lázní, až se rozpustí. Promíchejte dohladka, polijte polevou perník a rozetřete. Nechte zatuhnout, krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici obří cukety, nastrouhejte pouze dužinu bez semen a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Do perníku můžete přidat i nasekané vlašské či lískové ořechy nebo polevu posypat navíc strouhaným kokosem.

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč