Nepečené řezy Princezna jsou nesmírně jednoduchý a lahodný dezert z BeBe sušenek. Máslové sušenky stačí střídavě vrstvit s jemným krémem z mascarpone a šlehačky. Šmrnc dezertu dodá nakyslá malinová marmeláda. Vršek stačí posypat strouhaným kokosem a dezert je hotov. Recept na nepečené řezy ze sušenek je tak jednoduchý, že vám s jeho přípravou mohou klidně pomoct i děti. O to víc si zasloužený zákusek vychutnají.
Suroviny
Postup
Bílou čokoládu nastrouhejte na jemném struhadle.
Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha. Ke konci přidejte moučkový cukr.
Do šlehačky vmíchejte mascarpone a nastrouhanou bílou čokoládu. Vše promíchejte na nízkou rychlost.
Formu o rozměrech 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem.
První vrstvu sušenek položte naplocho na dno plechu. Naneste na ni ½ krému a rovnoměrně rozetřete. Opět poklaďte sušenkami a tentokrát je potřete malinovým džemem. Poklaďte třetí vrstvou sušenek a potřete druhou polovinou krému.
Vršek posypte strouhaným kokosem, poté dejte řezy alespoň na 2 hodiny do lednice.
NĚCO NAVÍC
Kokos můžete před použitím lehce nasucho opražit na pánvi, aby se rozvoněl.
Recept a fotografie převzaty z Moje Gotowanie.