Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený ovocný dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 217
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 492 g
Tuky 76 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, lehký, bez pečení a z minima surovin. To je nepečený dort ze zakysané smetany s ovocem, které máte k dispozici. Je ideálním dezertem na léto, kdy je k mání spousta čerstvého sezónního ovoce. V zimě použijte kompot nebo mraženou směs. 

Suroviny

ovoce 400 g
čerstvé, kompotované nebo mražené
na ozdobu
máta
na ozdobu

Postup

1

Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií (pro jistotu raději 2 vrstvami). Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem – na 1 kelímek smetany počítejte zhruba 1 sáček – celkové množství podle velikosti formy.

2

Na dno formy (nebo třeba i malých jednoporcových formiček) rozložte v jedné vrstvě jeden vedle druhého piškoty, pak dejte tenkou vrstvu ovoce a navrch zakysanou smetanu. Vrstvy opakujte v uvedeném pořadí do spotřebování surovin. Ukončete vrstvou smetany a uhlaďte

3

Dejte na noc do chladničky. Piškoty přes noc vsáknou tekutinu z ovoce, dezert tedy není rozbředlý a dort dobře drží. Před podáváním vyjměte (vyklopte) dort z formy a odstraňte fólii. Podle chuti ozdobte malinami či jiným ovocem a čerstvými bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč