Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky
Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5899 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 344 g
Tuky 454 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.

Náš tip: Mohlo by se vám líbit

 
Skryt pre seznam

Suroviny

sušenky 200 g
s lískovými oříšky a čokoládou, nalámaných na kusy
rozpuštěné
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
hroznový cukr (glukóza) 2 PL
glukóza tekutá (k dostání v potřebách pro cukráře) nebo světlého kukuřičného sirupu
lískooříškový Frangelico
lískové oříšky 100 g
nasucho opražené a nasekané
Na likérovou šlehačku
lískooříškový Frangelico

Postup

1

Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.

2

Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.

3

Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.

4

Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč