Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané brambory s pórkem a uzenkami
Opékané brambory s pórkem a uzenkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané brambory s pórkem a uzenkami

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1355 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 142 g
Tuky 61 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající využití vařených brambor. Místo křenu skvěle zaboduje i hořčice.

Suroviny

olivový olej 2 PL
6 ks
uzenka
na kolečka
pórek 350 g
na šikmá kolečka
čedar 100 g
lze nahradit jiným druhem sýra
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V silnostěnném kastrolu rozpalte lžíci oleje a ze všech stran na něm opečte uzenky. Vyjměte je a šikmo nakrájejte na plátky. Uchovejte v teple.

2

Přilijte do kastrolu zbylý olej a vsypte pórek. Za stálého míchání ho tři minuty smažte. Pak přidejte plátky brambor a všechno spolu smažte, až začnou zlátnout. Vsypte plátky uzenky, přidejte křenovou omáčku, promíchejte a ještě dvě až tři minuty prohřívejte.

3

Potom směs stáhněte z ohně, přidejte do ní sýr, dochuťte solí i pepřem a jemně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 09:58
Recept se nachází v č.2/05, str.10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...