Jednoduché muffinky, které dostanou kouzlo díky ostružinám ukrytým vespod. Můžete je samozřejmě podávat jen tak, nebo pocukrované, ale s čepicí z tvarohu a šlehačky jsou k odpolední kávě dokonalé.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte máslem a na dno každé formičky dejte ostružiny, vychází zhruba 3–4 na formičku (dle velikosti ostružin i formiček).
Máslo utřete s cukrem a vanilkovým extraktem do světlého nadýchaného krému, skvěle to jde v robotu s pádlovým nástavcem. Po jednom zapracujte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl a začněte míchat, po částech přilévejte mléko. Vymíchejte hladké těsto a rozdělte jej do formiček na ostružiny.
Dejte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova, proveďte test špejlí. Vyndejte z trouby a nechte 5–10 minut zchladnout, poté muffiny vyjměte a dnem vzhůru je nechte vychladnout na mřížce.
Smetanu ušlehejte do měkkých špiček, zašlehejte cukr, vanilku a nakonec tvaroh. Naneste na ostružinové bábovičky.