Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinový zabaglione
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 195 g
Tuky 193 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabaglione je žloutková pěna ochucená dezertním vínem marsala. Záleží jen na vás, s jakým ovocem ji budete podávat. My zvolili ostružiny a ani na chviličku jsme nelitovali.

Suroviny

ovoce 300 g
podle chuti a sezony (např. ostružiny jako v našem případě, maliny,...) + na ozdobení
dřeň vyškrábnutá
marsala 80 ml
či jiné dezertní víno
máta lístky
na ozdobu

Postup

1

Ovoce nasypte do mísy a trochu ho rozmačkejte s 40 g cukru. Směs rozdělte do 6 sklenic nebo malých mističek. Do mísy dejte vanilkovou dřeň, žloutky, zbylý cukr a šlehejte, až budou žloutky lehce vyšlehané. Pak přilijte marsalu a vše vyšlehejte elektrickým šlehačem nad horkou vodní lázní do hustého krému. Rozdělte na ovoce a ozdobte ovocem.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...