Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Otevřené lasagne Mojito
Otevřené lasagne Mojito
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřené lasagne Mojito

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5894 kcal
Bílkoviny 259 g
Sacharidy 890 g
Tuky 107 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto receptem kolegyně Darina Sieglová a její kamarád zvítězili v novinářské kategorii soutěže Kuchař roku. Vyzkoušejte ho, je opravdu jedinečný!

Suroviny

nebo stehenní řízky, bez kůže
máta svazek
krystalový cukr
na obal máty + špetka navíc
sůl
pepř
olivový olej 2 PL
lasagne (těstovina) 8 plátky
nejlépe čerstvé

Postup

1

Maso omyjte, osušte, odblaňte a rozkrojte na 8 plátků. V misce podrťte plátky z 1 a 1/2 limety s listy máty (vrcholky uštípněte a nechte na ozdobu), špetkou cukru a zalijte rumem. Vložte kuřecí plátky, obalte je v marinádě a nechte minimálně půl hodiny odležet. Úštipky máty smočte v limetové šťávě, pak v cukru a nechte je rozložené zaschnout.

2

Rozpalte pánev s lžící oleje. Řízky vyjměte z marinády, osolte, opepřete a krátce a zprudka je po obou stranách opečte. Snižte teplotu a ještě chvíli je opékejte, aby byly ve středu propečené, ale zároveň zůstaly šťavnaté. Opečené řízky odložte stranou a přikryjte fólií.

3

Do pánve vlijte zbylou marinádu, případně i trochu vody, prohřejte a nakonec v pánvi rozpusťte máslo. Před podáváním vylovte limety nebo šťávu přeceďte.

4

Lasagne uvařte podle návodu na obalu a potřete je lžící oleje. Na talíře střídavě vrstvěte lasagne a kuřecí plátky zakápnuté mátovou šťávou. Ozdobte mátou obalenou v cukru a ihned podávejte se skrojky limety.

NĚCO NAVÍC

Čerstvé lasagne koupíte v italských lahůdkářstvích. Pokud musíte použít sušené, kupte ty, co se podle návodu před zapékáním vaří. Cukr bude na mátě lépe držet, když ji namočíte do prošlehaného bílku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč