Pad thai zvládnete hravě připravit i doma. Stačí pár dnes už poměrně běžně dostupných surovin a rychlá večeře jako z thajského bistra může být do půl hodiny na stole.
Suroviny
Postup
Nudle připravte podle návodu na obalu. Na omáčku smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku, tamarindovou pastu, med či cukr a chilli vločky. Zatím odložte.
Ve větší hluboké pánvi na středním ohni pořádně rozehřejte olej. Vložte krevety a opékejte z obou stran dorůžova, 2–3 minuty. Vsypte česnek a zázvor. Za stálého obracení opékejte ještě 1–2 minuty. Přidejte nudle a omáčku, promíchejte. Zahřívejte asi minutu, aby nudle začaly vsakovat omáčku. Pak je shrňte ke straně a vedle nalijte vejce, dále zahřívejte. Až vejce začnou tuhnout, rychle je promíchejte a pak vmíchejte do nudlí. Odstavte a vmíchejte výhonky mungo a jarní cibulky. Ozdobte uvedenými surovinami a doplňte limetou.