Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šanghajské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2455 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 445 g
Tuky 32 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás nedostupné původní tlusté čínské nudle jsme nahradili japonskými udon, jejichž původ podle legend sahá do Číny.

Suroviny

sůl ¼ ČL
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
nebo jiný rostlinný
zázvor (čerstvý) 1,5 PL
najemno nastrouhaný
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
nakrájené na tenké nudličky
nudle udon 500 g
měkké – tedy ty, co se mohou dát rovnou na pánev
jarní cibulka 1 ks
na tenké nudličky
sezamová semínka
bílá, na ozdobení
Na omáčku
sójová omáčka 1,5 PL
tamari
sezamový olej ½ PL
ústřicová omáčka ½ PL
sójová omáčka tmavá 3 ČL
lze nahradit běžnou sójovou omáčkou
rýžové šao-sing, lze nahradit sherry nebo mirinem
hnědý cukr 1 ČL
pepř bílý 2 špetky
mletý
škrob 1 PL
kukuřičný
sriracha ¼ ČL
nebo chilli vločky (nemusí být)

Postup

1

V misce promíchejte maso se solí a pepřem. V jiné misce smíchejte přísady na omáčku s výjimkou srirachy nebo chilli vloček se 2 lžícemi vody a odložte.

2

Ve woku nebo těžké hluboké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Vsypte mleté maso. Opékejte ho a rozbíjejte přitom velké hrudky. Přidejte zázvor a česnek a za stálého rozbíjení hrudek masa opékejte, aby úplně ztratilo růžovou barvu – asi 5 minut. Pak vmíchejte pekingské zelí a opékejte ho do zavadnutí a změknutí. Pak vsypte nudle, podle potřeby je rozdělte, aby nezůstaly propletené v jednom bločku, a navrch nalijte omáčku. Promíchejte, aby se omáčkou obalily. Za stálého obracení prohřejte a podle potřeby dolaďte. Chcete-li, přidejte srirachu nebo chilli vločky. Odstavte a podávejte ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč