Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panenky s javorovým sirupem
Panenky s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panenky s javorovým sirupem

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1239 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 86 g
Tuky 63 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká a šťavnatá vepřová panenka v delikátní karamelizované omáčce

Suroviny

malá, pokrájená na sirky
cukr 1 PL
přírodní
zázvor (mletý) 1 ČL
lískové oříšky 50 g
drcené
sůl mořská
pepř
černý, hrubě mletý

Postup

1

Kousky řepy a dvě lžíce vody vařte na mírném plameni asi pět minut. Přidejte cukr, 10 g másla a povařte dalších pět minut, až bude řepa měkká.

2

Zbylé máslo rozehřejte na pánvi. Na vyšším plameni opečte panenky ze všech stran dohněda; občas maso otočte. Osolte, přilijte portské i javorový sirup a povařte asi dvacet minut, dokud omáčka nezkaramelizuje. Občas panenky potírejte.

3

Maso nakrájejte na řezy. Do řepy vmíchejte zázvor, osolte a opepřete, posypte drcenými oříšky a podávejte.

TIP
Nemáte-li křehkou mladou červenou řepu, můžete použít i řapíky rebarbory; trochu jinou chuť zajistí křehký řapíkatý celer. Konzervovanou řepu jen sceďte, jemně nakrájejte a prohřejte s cukrem na másle. Místo oříšků se uplatní i mandle nebo lahodná piniová jadérka.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

19.10.2009 09:07
Nevím si rady s tou omáčkou. Když použiju 3 lžíce vína a 2 lžíce sirupu a nechám to 20 minut vařit, tak mi to nezkaramelizuje, ale zčerná. Není nějaká chyba v množství surovin, nebo se tam má ještě něco přidat?

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč