Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

4.1/5 Počet hodnocení: 192
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 198 g
Tuky 96 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme!

Suroviny

hlíva 500 g
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
větší, na kolečka
olivový olej 4 PL
bylinky 1 hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
varný typ B nebo C
celer 400 g
mléko 200 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy.

3

Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.

4

Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

5

Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut.

6

Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši.

7

Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

20.01.2016 20:28

Pečená hlíva je vynikající. Kaši jsem nezkoušela.

24.09.2014 12:15

Hlíva mi při pečení zhořkla, nevíte, čím to může být? děkuju

07.10.2015 13:02

Milá Eliško, hlíva může zhořknout, pokud ji pečete příliš dlouho. Neztmavla příliš?

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč