Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s červenou řepou
Pečené kuře s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s červenou řepou

4/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4647 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 119 g
Tuky 334 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší večeře jsou ty z jednoho pekáčku! Příloha je zcela na vás, můžete ke kuřeti udělat kuskus, bramborovou kaši, ale skvělé bude jen s čerstvou bagetkou.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
z 1 nastrouhaná kůra + vymačkaná šťáva ze všech 3
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 3 PL
suché
rozdělená na horní stejna a paličky, nebo 1 celé kuře, rozdělené na kousky
oloupaná a nakrájená na kostky o hraně cca 2 cm
dýně ½ ks
dýně hokkaido, nakrájená na 2cm kostky
olivový olej
na pokapání
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný nahrubo
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. V misce promíchejte mascarpone, česnek, citronovou kůru a osolte. V jiné misce smíchejte citronovou šťávu, hořčici, med a víno.

2

Do kuřecích kousků udělejte zářezy a vetřete do nich ochucené mascarpone (nebo jej vetřete pod kůži). Rozložte je do pekáčku, kolem nasypte řepu a dýni a zakápněte připravenou medovou směsí a olejem. Osolte, opepřete a dejte péct na 35–45 minut (v případě potřeby lehce podlijte vodou nebo zakryjte alobalem), aby bylo kuře propečené a zelenina měkká. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Komentáře

04.02.2023 17:26
Ta uvedená délka pečení je hrozně málo. Řepa zůstává tvrdá jako diamanty a kuře není propečené. Jinak je to úplně famózní jídlo.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...