Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou
Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5987 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 1097 g
Tuky 113 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborných rolek nikdy není dost! Jsou skvělé nejen na večeři, ale my v redakci si je zakládáme i jako party recept!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
+ na potření závitků
buffalo omáčka, množství dle chuti
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná
kopr 2 PL
nasekaný
česnek sušený 1 ČL
sůl
čedar 120 g
nastrouhaný
rozdrobený
rýžový papír 10 plátků
na jarní závitky
Na dip
koriandr čerstvý ¾ hrnku
nasekaný
pažitka 1 hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
šťáva vymačkaná

Postup

1

Mleté krůtí maso orestujte v pánvi na lžíci oleje, ke konci přidejte podle chuti buffalo omáčku. Přesuňte do misky a vmíchejte pažitku, petržel, kopr, cibulový a česnekový prášek, špetku soli a oba sýry.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Každý plát rýžového papíru namočte do studené vody a položte na vlhkou utěrku. Do třetiny nejblíže k sobě dejte zhruba 2–3 lžíce masové náplně a závitek srolujte jako tortillu. Závitky potřete zlehka olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby a pečte 15 minut dozlatova.

3

Na dip promíchejte všechny ingredience. Závitky podávejte s dipem, případně s další buffalo omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...