Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso

Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3861 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 18 g
Tuky 300 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobře upečené maso je pro přípravu jednoduché, ale potěší i při slavnostnějších příležitostech. Výborné pro nedělní oběd nebo večeři s rodinou. Dá se připravit y rôynzch druhů mas, dle vaší chuti a možností. Ideální je rameno, ale výborná je i krkovička, vepřové stehno či bůček.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
sůl
koření na grilovanou zeleninu

Postup

1

Maso pečlivě omyjeme a uložíme na plech, do kterého jsme dali trochu sádla nebo oleje a vrstvu cibule. Chceme-li se vyhnout nadbytečnému tuku, můžeme místo tuku použít pečící papír.

2

Maso potřeme solí, grilovacím pepřem a důkladně ho do masa vmasírujeme. Posypeme kmínem.

3

Připravené maso podlijeme vodou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 1 hodinu.

4

Potom odkryjeme a pečeme ještě dalších asi 20 minut, aby se maso na něm udělala pěkná kůrka. Během pečení poléváme vývarem z plechu.

5

Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo dušeným zelím a knedlíkem.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...