Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7972 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 1155 g
Tuky 152 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali receptem na marinovaného lososa gravlax. Naloženého lososa pak ještě krátce opečte a podávejte s tradiční severskou koprovohořčičnou omáčkou.

Suroviny

losos 1,2 kg
filety
sůl mořská 500 g
hrubá
nové koření 5 kuliček
Metaxa 300 ml
Na omáčku
med 4 PL
hořčice kremžská 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopr 1 svazek
olivový olej

Postup

1

V misce smíchejte cukr se solí, přidejte nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promíchejte. Takto připravenou směs naneste na očištěný filet z lososa, pokapejte metaxou a nechte asi 2 hodiny marinovat. Po dvou, maximálně po 4 hodinách rybu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a otřete do sucha. Pečte 10–12 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

2

Zatímco se losos peče, připravte omáčku. Smíchejte med s kremžskou hořčicí, nasekaným koprem, podle chuti osolte
a opepřete, případně zřeďte trochou olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...